In het muziekatelier kan je al je muziekkriebels kwijt.

Elke dinsdag– en woensdagnamiddag wordt hier muziek gemaakt.
We zingen liedjes, luisteren naar muziek en maken ook zelf muziek.

Af en toe maken we er een echte radiostudio van. Er worden cd’s gekozen
en dan beluisteren we onze favoriete liedjes. De mensen die werken in de smak
kunnen mee genieten van de muziek.

Tijdens de middagpauze is er altijd wel iemand die zorgt voor een muziekje.
Je kan er ook je zegje doen in de micro.

De skoebidoe-cd wordt hier ook opgenomen. De medewerkers doen hun verhaal,
lezen hun tekst in en kiezen er gepaste muziek bij. Zo kunnen de mensen die liever luisteren dan lezen ook genieten van de skoebidoe.

Terug

Persbericht 21 oktober 2011
VZW Mariënstede ontvangt steun van Belgacom Foundation belgacom founcation aangepast


Ieder jaar steunt de Belgacom Foundation duurzame en vernieuwende initiatieven die gericht zijn op het creëren, herstellen of versterken van sociale banden tussen gemeenschappen en personen.
De jury keek in het bijzonder naar vernieuwende initiatieven die de dialoog tussen de generaties stimuleren. Inspelend op het thema '2012, Europees jaar van de actieve veroudering en solidariteit tussen de generaties', selecteerde de jury 36 van de 82 ingediende projecten. Zij ontvangen in totaal 450.000 euro van de Belgacom Groep.
Eén van de laureaten is de vzw Mariënstede uit Dadizele. Met hun project ‘Piano Meccano’ tonen ze aan hoe de piano verbondenheid tussen jonge en oudere mensen, met en zonder handicap, kan stimuleren.
Het is de bedoeling dat de gebruikers met een vaak ernstige handicap muziek spelen samen met bezoekende kinderen, jongeren en ouderen. Zo kan iedere deelnemer van elkaars competenties (veel gebruikers hebben zeer veel gevoel voor ritme; anderen kunnen verrassend goed zingen) , muzikale smaak (van "ACDC" tot "Zak eens lekker door"), kennis (veel gebruikers kunnen gemakkelijk tientallen liedjes nazingen) en motivatie (niemand kan zijn/haar glimlach onderdrukken wanneer de gebruikers uit de bol gaan op hun lievelingsmuziek) leren. De belangrijkste doelstelling is het bevorderen van de betrokkenheid en de verbondenheid met en het respect voor elkaar. Het project ‘Piano Meccano’ zal vanaf begin volgend jaar van start gaan.
In 2012 zal de Belgacom Foundation op de ingeslagen weg doorgaan en een nieuwe oproep lanceren voor het ondersteunen van projecten die de dialoog tussen de generaties stimuleren, met specifieke aandacht voor projecten rond actieve veroudering.
Meer info:
www.belgacom.com/foundation

Terug