Nieuwsjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De inschrijvingen zijn afgesloten !

Barista

Twee muzikanten die elkaar vervoegen om het publiek mee te nemen in een muzikaal verhaal. Samen gaan ze op zoek naar de essentie van muzikaliteit, daarvoor duiken ze verschillende genres in: van swing tot pop met hier en daar zigeunerinvloeden. Virtuoos en tegelijkertijd absolute tederheid. Er komen gekende maar ook eigen composities aan bod die tot stand zijn gekomen door hun hechte band met elkaar. Hun concert is een ode aan hoe muziek mensen kan samen brengen.
 
Mart Flecijn kreeg op vierjarige leeftijd haar eerste vioollessen. Na 5 jaar zette ze haar vioolstudies verder bij de Hongaarse violist Pal Szomora. Vanaf dan kreeg ze invloeden mee van de Hongaarse zigeunermuziek en de gipsy swing. Als 14-jarige werd zij toegelaten om te studeren aan het Lemmensinstituut in de vioolklas van Otto Derolez. Zij besloot haar Bachelor opleiding verder te zetten aan het LUCA School of Arts (campus Lemmens) bij Lei Wang en aan het conservatorium te Maastricht bij Kyoko Yonemoto.
Intussen volgde zij verscheidene masterclasses in binnen-en buitenland voor zowel klassiek, jazz en zigeunermuziek. In 2012 heeft Mart een eerste prijs in ontvangst genomen op de Belfius Classics wedstrijd in Brussel. Ze kreeg in 2015 de kans om als soliste naar voren te treden met het Oost- Vlaams Symfonisch Orkest. In januari 2016 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan de wintertournee van het Nationaal Jeugd Orkest in Nederland. Mart is sinds 2018 afgestudeerd aan het Conservatoire Royal de Bruxelles bij Shirly Laub.
Mart musiceert momenteel in verschillende ensembles, onder andere in de gerenommeerde groep Flairck waarmee ze recent tourde door Mexico, Duitsland, Portugal en Nederland. Ze deelde het podium met de Nederlandse groep Bløf in Nederland. Ze was actief in het orkest van de Night of the Proms waarmee ze concerten in de Benelux, Duitsland en Polen mocht beleven met onder andere Chaka Khan, John Miles en Simple Minds. Als violiste en backing vocal is Mart actief in de groep van Emile Verstraeten waarmee ze momenteel door Vlaanderen touren.
 
Als vijfjarige begon Emile Verstraeten met lessen viool en piano aan de Waregemse jeugdmuziekschool. Op zijn zevende trok hij naar de muziekacademie van Deinze, waar hij studeerde bij Paul Malfait en Flora van Leeuwen. Hij zette zijn vioolstudies verder bij Paul Klinck in de Gentse Kunsthumaniora en behaalde zijn master diploma bij Yuzuko Horigome.
Intussen had hij van thuis uit vooral invloeden van gipsy swing jazz en Hongaarse zigeunermuziek meegekregen: zijn vader was de bassist van het befaamde Waso Quartet. Die invloeden voerden Emile Verstraeten langs heel andere wegen dan die van het louter klassieke vioolspel en maakten van hem een totaalmuzikant met brede blik en wijdopen armen naar de toekomst toe. Vanuit die ingesteldheid liet hij zich ook inspireren door de heerlijke smeltkroes van al zijn grote muzikale jeugdliefdes: Niccolo Paganini, Elvis Presley, David Oistrach, Michael Jackson, Chet Baker, Louis Armstrong, Django Reinhardt, The Radios,...
 Hij tourde met Bart Peeters door Vlaanderen en Nederland van oktober 2006 tot op heden. Met Sioen tourde hij 2 x door Zuid-Korea en met Jazz pianist Pierre Anckaert was hij 2 maal te gast in Costa Rica. Emile stond op het podium met artiesten als Bjork, Kommil foo, Koen de Cauter, Hans Mortelmans, Fappy Lafertin, Tcha Limberger, Hadise, Sioen, Els Deschepper, Johan Verminnen, Kris Baert, Jean Blaute, Bert Ostyn, Erik Melaerts, Ronny Mosuse, Jan De Wilde, Hannelore Bedert, Alexander Debeuckelaere, Urbanus, Miguel Wiels, Ivan & Mike Smeulders, Steven De Bruyn, De Nieuwe Snaar, Stijn, Piet Van Den Heuvel, Kapitein Winokio, Fay Lovski, Flip Kowlier, Lucas Van den Eynde, Philip Catherine, Henny Vrienten, LEKI, …

Kasteel Allart | Moeskroensesteenweg 95 | Aalbeke
Het kasteel Allart werd begin 1800 opgetrokken in laat-classicistische stijl. Het werd genoemd naar de Franse industrieel en ingenieur Georges Allart, die er in 1909 kwam wonen. De façade wordt getypeerd door het opvallend middenrisaliet, bekroond door een driehoekig fronton en het monum entaal rondboogportaal ingeschreven in een natuurstenen omlijsting.

Opvallend is ook het art nouveau-achtige hoektorentje. Merkwaardig is de cirkelvormige muziekrotonde die geïntegreerd is in het kasteel die nu zal fungeren als volwaardig muzieksalon.

De muziekrotonde biedt een prachtig uitzicht op het achterliggende Engelse landschapspark, uitzonderlijk omwille van de exotische bomen en struiken en verrassende elementen zoals prieel, brugjes, rotsimitaties, cascades en uitzichtpunten.

Dit erfgoedjuweeltje werd gerestaureerd door de huidige bewoner notaris Vincent Guillemyn.

Mariënstede vzw | Remi Dewittestraat 6 | Dadizele
Mariënstede vzw is een centrum dat mensen met een beperking ondersteunt door het aanbieden van wonen en werken op maat in samenwerking met het netwerk van de gebruiker, diverse partners en het dorp.

Wij nodigen u uit op een klassiek huisconcert op donderdag 6 juni 2019 om 20u.
Bijdrage : € 50 (inclusief glaasje champagne en receptie)

Info en reserveren : 056/50 94 13 of bij voorkeur online
Betalen : via overschrijving :  € 50 p.p. op rekeningnr vzw Mariënstede, BE53 7380 2451 5053 Vermeld : concert 06/06 - aantal personen - e-mailadres

Maximum 50 genodigden.

De inschrijvingen zijn afgesloten !

Terug