Nieuwsjes

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

serpen

Bestelformulier klik hier

De kaaspakketten van Mariënstede zijn een traditie voor fijnproevers van kaas.
In 1985 begon Mariënstede met een bescheiden kaasmakerij en kaastobbe van 100 liter. Ondertussen zijn we aan onze derde kaastobbe toe (300 liter) en hebben we ons gespecialiseerd in het maken van de Mariëntaler.
We zijn ondertussen 33 jaar verder. De oude kaasmakerij werd ontmanteld en verbouwd tot de uitnodigende winkel ’Château Superette’. Een totaal nieuw concept waarbij de bewoners van Mariënstede u welkom heten in een eigenzinnig winkelconcept waar lokale West-Vlaamse streekproducten de hoofdmoot vormen.
Ondertussen halen steeds meer West-Vlaamse hoevekazen internationale prijzen binnen. Dit jaar bieden we een kaaspakket aan met kazen van
‘t Groendal uit Rumbeke,  ‘t Dischhof uit Keiem en De Moerenaar uit Veurne.
Als u dit leest wordt er volop gewerkt aan een nieuwe kaasmakerij/voedingsatelier voor Mariënstede. Begin 2019 zal deze operationeel zijn en kunnen we na twee jaar onderbreking de kaasmakerij terug opstarten. Door de bouwwerken kunnen we dit jaar uiteraard geen Mariëntaler in  het kaaspakket voorzien.

Voor de prijs van € 18,– ontvangt u een gevarieerd kaasplankje voor ± 3 personen + een verzorgd klein potje confituur dat bereid werd in het voedingsatelier van Mariënstede.
Totaal gewicht van de kazen : ± 700 g.

Bij onvoorziene omstandigheden kan het pakket iets wijzigen.

Keiems Bloempje - ’t Dischhof
Rauwe biologische koemelk
Een witschimmelkaasje dat gemaakt wordt uit volle, rauwe koeienmelk afkomstig van een veertigtal biokoeien van hoeve 't Vier Uiterstenhof in Keiem

Gouden Carolus - De Moerenaar Veurne
Gepasteuriseerde koemelk
Door het tripelbier Gouden Carolus bij de kaaswrongel toe te voegen krijgt de kaas tot in zijn kern een frisse biersmaak. Doordat de kaas een 10-tal weken rijpt op houten planken bij 95% luchtvochtigheid is hij romig en smedig.

Pater Lievens - ’t Groendal
Gepasteuriseerde koemelk
Een bestseller onder de ambachtelijke kazen. Deze kaas heeft een natuurlijk zacht en romig aroma, geaffineerd met liefde tot de ‘paterskaassmaak’ de juiste rijping heeft.

Mosterdkaas - 't Groendal
Gepasteuriseerde koemelk
Een kaasje met de typische aromatische smaak van 't Groendal waarbij de mosterdzaadjes een extra toets geven aan de smaakpapillen.

Groenentaler - ’t Groendal
Gepasteuriseerde koemelk
Deze grootgatige boerenkaas is familie van de Emmental. De smaak is vol, matig zacht en met een zweem van zoete noten.

kaas

Bestelformulier klik hier