Nieuwsjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kaarten reserveren kan bij of op 0486 02 09 83

trees

Christine Lefebvre, begeleider in Mariënstede (De Renne), is al meer dan 30 jaar lid van toneelgroep "trees" in Rollegem (Kortrijk).
TREES is een amateurtoneelgezelschap en brengt iedere winter en volavondstuk.
Dit jaar heeft het bestuur beslist om een bedrag af te staan ten voordele van Mariënstede.
Op woensdagavond 29 november kunnen we tot € 1000 krijgen van de inkomsten van de ingang.
Dat wil natuurlijk ook zeggen hoe meer reclame wij maken, met hoe meer wij gaan, hoe voller de zaal zal zitten en hoe meer centen wij krijgen : tot € 1000 !
Dus, ga met zijn allen daarheen, maak reclame in uw omgeving, neem mensen mee, verenig u ...

Kaarten kosten € 8 en reserveren kan via luc.colman@skynet.be of op het nummer: 0486/02 09 83.

Belangrijk : rolstoelgebruikers moeten dit wel vermelden bij reservatie, zeer belangrijk want niet alle plaatsen zijn toegankelijk voor rolwagens. Dus niet vergeten.

Groeten, Christine Lefebvre

Info over het stuk : “GE-TIC-T”
Mensen die al een groot deel van hun leven van hun vervelende tic willen afraken zijn tot veel in staat. Maanden wachten op die ene afspraak bij Dokter Stern is vaak hun laatste kans om eindelijk vaarwel te kunnen zeggen aan hun dwanghandeling. De beroemdste en de beste psychiater ter wereld blijkt zeer goed te zijn om mensen te helpen bij het controleren en overwinnen van hun tics. In zijn wachtkamer komen Fred, Alfons, Blanche, Maria, Bob en Lili samen voor een langverwachte consultatie. Gilles de la Tourette, smetvrees, arithmomanie zijn een paar voorbeelden van de tics waarmee de personages geconfronteerd zijn. Wanneer dokter Stern blijkt opgehouden te zijn op de luchthaven en wanneer de assistente haar in alle bochten wringt om de afwezigheid te verdoezelen, besluiten de patiënten om zelf een groepstherapie te organiseren, met alle hilarische gevolgen vandien. GE-TIC-T van de franse schrijver Laurent Baffie is een zeer gekend stuk bij onze zuiderburen en wordt de laatste jaren heel vaak gespeeld in Vlaanderen. Een van de redenen dat dit stuk zo aanslaat is dat het zeer herkenbaar overkomt, iedereen kent wel een iemand in zijn omgeving die lijdt aan een of andere tic, hoe klein die ook is. Ook het wachten in een wachtzaal komt iedereen bekend voor. Er zullen echter niet velen onder de toeschouwers op deze hilarische manier de tijd van het wachten gedood hebben.
GE-TIC-T mag dus gerust omschreven zijn als een luchtige situatiekomedie met een randje en een boodschap.
Regisseur Andy Deloose.
Waarschuwing : expliciet taalgebruik.
Reserveren kan via luc.colman@skynet.be of op het nummer: 0486/02 09 83.

Terug