SPIRITUEELTJE APRIL 2011


OMTRENT SFEER OF… HOE GEEF JE KLEUR AAN JE ORGANISATIE?

We horen het regelmatig van personen die voor de eerste maal binnenkomen in Mariënstede dat er een speciale sfeer aanwezig is in het gebouw. Dit is een gevoelservaring waarbij de vraag overbodig is of dit al dan niet juist is. Uiteraard is de ene persoon gevoeliger voor sfeerindrukken dan de andere, of misschien is er gewenning bij een aantal personeelsleden en wordt deze 'sfeer' als gewoon ervaren. Hoe dan ook, het is een feit dat reeds heel veel mensen spontaan meldden dat er een speciale sfeer aanwezig is in Mariënstede.

Niemand zal het in twijfel trekken dat een positieve sfeer belangrijk is. Een sfeer kan uitnodigend, warm en rustgevend zijn, maar evengoed kan er een klinische afstandelijke sfeer gecreëerd worden. Sfeer is zeker geen rationeel gegeven (wikipedia heeft er nog geen omschrijving van en nodigt iedereen uit om er een artikel over te schrijven), en toch is iedereen er heel intens mee bezig. Sfeer is een gevoelszaak. En daar iedereen zich goed in zijn vel wil voelen wordt er ook heel wat tijd en middelen besteed aan het creëren van sfeer. Denken we maar aan het budget dat wij jaarlijks als consument besteden om ons huis 'sfeervol' in te richten.

Hoe komt het dan dat er een warme sfeer aanwezig is in Mariënstede? Of zijn er personen die het anders aanvoelen? Het is boeiend hieromtrent eens gezamenlijk te reflecteren op team. Waarschijnlijk zal er een opsomming van details komen die een holistische sfeer beschrijven. Het zal een geheel vormen van rationele en emotionele indrukken die harmonieus samengaan.

Dit alles als inleiding van een 'specialleke' waar ik het over wil hebben.

Op donderdag 31 maart nam M. afscheid van Mariënstede. Na 20 jaar dagcentrum was het tijd om een vaste stek te zoeken waar ze kan wonen, nu woont M. in de Fakkel in Wervik.

Het was een hartverwarmend 'afscheidsfeest'. Iedereen van Mariënstede zal zich M. blijvend herinneren als M. met de roodgelakte nagels en zwierige rok. Nu hadden enkele begeleidsters het lumineuse idee om de vraag te stellen aan al het (vrouwelijk) personeel om die dag een rok te dragen. Dit vanuit het oogpunt dat M. een grote opmerkingsgave heeft voor wie een rok draagt en dat ze dit ook apprecieert. Heel wat begeleidsters kleedden zich die dag feestelijk op. Niet enkel M. blonk als een spiegel, gans Mariënstede zag er plots fleuriger uit dan anders. In de wandelgangen werd er net ietsje gezwinder gestapt, de gang was kleuriger en de sfeer was lichtvoetig aangenaam vrolijk.

Onmiskenbaar zit sfeer in heel kleine dingen. Een verrassend nieuwe etalage in de winkel, een bloem in het onthaal of bureau, een foto aan de muur, een spreuk, een goeiedag, een begeleider die in een zetel plaatsneemt in de gang om met een gebruiker te spreken,...een begeleidster (v/m) die zich net iets aangenamer kleedt. Sfeer is authentiek, en authenticiteit kun je niet imiteren door enkel een commercieel sfeerhoekje te creëren in een leefruimte of atelier.

Een eenvoudig voorstel.

Vanuit de ervaring van het afscheidfeest van M. kunnen we ons afvragen waarom we niet meer fleuriger kledij dragen. Met zijn allen lopen we met donkere grijze en bruine tinten door de gangen, op enkele uitzonderingen na. Als we nu eens met zijn allen ons best zouden doen om ons iets kleurrijker kledij te dragen en af en toe eens een rok of een kleedje, dan kunnen we er zeker van zijn dat dit bijdraagt tot een goede sfeer. Uiteraard moet de betrokkenen er zich goed in voelen en moet het kledij zijn waarmee je vlot je werk kan doen.

U heeft dit mailtje ontvangen en gelezen. Misschien ziet u er iets in en stelt u het voor als agendapunt in de teamvergadering. Zo kan er eventueel een initiatief komen om bvb. éénmaal per week/maand een 'speciale' dag te maken waar er specifiek aandacht is voor de kledij. Uiteraard is dit voorstel bedoeld voor alle teams van Mariënstede. En … als er een team actie onderneemt is het tevens boeiend dat dit team na enkele maanden objectief het 'experiment' evalueert. Aan u om het balletje aan het rollen te brengen … ik (en anderen) zijn benieuwd …

Rik

Bron: 20 jaar leven en werken met M. die ons iedere dag attent maakte op haar rode rok. Met dankbaarheid voor het inzicht die ze me schonk.

Wil je de spirueeltjes van de voorbije maanden lezen, klik op de desbetreffende maanden en geniet ervan !

- spiritueeltje maart 2011 (omtrent toeval dat geen toeval is, over flow, over Woe Wei,... deel 3 - slot)
- spiritueeltje februari 2011
(omtrent toeval dat geen toeval is, over flow, over Woe Wei,... deel 2)
- spiritueeltje januari 2011 (omtrent toeval dat geen toeval is, over flow, over Woe Wei,... deel 1)
- spiritueeltje juni 2010
(omtrent dankbaarheid)
- spiritueeltje mei 2010
(gemeenschapsvorming op natuurlijke wijze)
- spiritueeltje april 2010 (dienstverlening in andere culturen)
- spiritueeltje februari 2010
(autisme)
- spiritueeltje januari 2010
(video verbondenheid)
- spiritueeltje december 2009
(teveel is minder dan genoeg)
- spiritueeltje november 2009
(competenties)
- spiritueeltje oktober 2009
(deugd en menslievendheid)
- spiritueeltje september 2009
(sterven en leven)
- spiritueeltje juni 2009
(spiritualiteit)
- spiritueeltje mei 2009
(geluk)
- spiritueeltje april 2009
(stilte)