SPIRITUEELTJE DECEMBER 2014

Omtrent ... passie

Wat hebben tangodans, flamencodans en salsadans gemeenschappelijk? Het zijn passionele dansen die lust en hoop verenigen tot een emotionele dans die mensen beroert. En als emoties en passie een huwelijk aangaan dan krijg je authenticiteit.

Over deze authenticiteit las ik in een interview met muziek-en theaterman Wim Opbrouck een opmerkelijke gedachte.Hij zegt dat er pas van authenticiteit kan gesproken worden als er niet consequent wordt geleefd.
Dit is een vrij ingrijpende gedachte die nader uitleg vraagt. Wim Opbrouck duidt op het feit dat de vrijheid om niet altijd en overal consequent te moeten zijn, ruimte geeft aan twijfel en aan een ondefinieerbaar verlangen naar schoonheid. En echte schoonheid ontroert en is authentiek.
Hij citeert hierbij Oscar Wilde met zijn gevleugelde uitspraak: “consequent denken, is iets voor mensen zonder verbeelding.”
Hij besluit zijn betoog met de zinsnede: “zonder passie verstuift alles, talent en verbeelding”.

Mensen met passie, zo zijn er gelukkig nog velen. Het zijn mensen die zich niet laten leiden door de kluisters van het rationaliteitsdenken en consequent handelen.
Denken we bvb. aan Woody Allen die op zijn 78ste nog elk jaar een film maakt of Aster Berkhof die op zijn 90ste levensjaar begon met zijn 100ste roman. Lucian Freud schilderde tot dat hij op zijn 88ste overleed.
De franse topchef Michel Bras en onze eigen Jeroen Meus citeren Antoine de Saint-Exupéry  om hun gedrevenheid uit te drukken: ‘Wie zich verliest in zijn passie, zal altijd minder verliezen dan wie zijn passie verliest’. Het algemene kenmerk van al deze gedreven personen is het feit dat ze niet bezig zijn met hun pensioenleeftijd onder het motto: ‘passioneel actief blijven is je tong uitsteken tegen de aftakeling’1.

Vanuit het citaat van Antoine de Saint-Exupéry stel ik me de vraag hoe belangrijk passie is in ons werk in Mariënstede en of er nog voedingsbodem is om gepassioneerde personeelsleden kansen te bieden.
Om vanuit passie te werken moet je alvast een persoonlijke, misschien natuurlijke bezieling hebben om je achter een project te scharen2. Daarnaast dien je uiteraard ook kansen te krijgen vanuit het beleid om je passies om te zetten in daadwerkelijke acties.
En hier zit er mijn inziens een dualiteit in het beleid van Mariënstede. Enerzijds biedt Mariënstede kansen aan mensen met creatieve bezieling, maar anderzijds hangt er steeds het rationele anker van ‘meten is weten’ boven de hoofden. Passie staat hierbij met zijn niet consequent handelen zwak tegenover de tsunami van meetbare acties.

Als je kwaliteitsmeetbaarheid omzet in managementstijl kom je uit bij competentiemanagement, zowat de heilige graal van het kwaliteitsdenken. Of de mooie theorie beklijvend is, is een ander feit. Bij navraag stel ik vast dat de collega’s de bijscholingsvergadering wel boeiend vonden, maar niemand wist helaas iets meer te vertellen dan dat het over keuzekaartjes ging, laat staan ‘gedragsindicatoren’.

Wie de actualiteit volgt van management-en human resourcesbeleid weet dat de dagen geteld zijn van het competentiemanagement. Er is een verschuiving van competentiemanagement naar (jawel) passiemanagement. Misschien hebt u er nog nooit van gehoord (ik ook niet, tot ik het googelde), maar feit is dat u best wel weet wat passiemanagement is zonder dat je er ooit een letter van gelezen hebt. Eenvoud.

Passiemanagement gaat over de bedrijfsleider die personeel zoekt die dat tikkeltje meer hebben waarmee  ze zich onderscheiden van de anderen. Dat tikkeltje meer blijkt dan vooral een gedrevenheid te zijn voor een bepaalde taak in een bedrijf. Het zijn geen alleskenners, maar wel werknemers die succes boeken in uitdagend werk en zich ondersteund en geholpen voelen door hun omgeving,en hierdoor krijgt hun motivatie de kleur van passie.
In dergelijk bedrijf of een centrum als Mariënstede zijn controledrang, kwaliteitsprocedures en eenvormigheid niet meer het hoogste doel, maar wel de gedrevenheid en de leercurve van de medewerker op zijn terrein. Een werknemer die gepassioneerd is en volgens zijn aanleg kan werken, zal de hoogst mogelijke prestatie leveren in plaats van met een zekere tegenzin dagelijks zijn uurtjes te komen kloppen. En is het dit niet dat authentieke gebruikerskwaliteit biedt?

1 citaat van Simone de Beauvoir
2 hiermee bedoel ik dat u zich achter het project ‘Mariënstede’ kunt scharen als ze geloofwaardig is analoog de opdrachtverklaring,
evengoed kunt u zich achter een bepaald klein persoonlijk  project scharen waar u talenten voor hebt

Rik

Wil je de spirueeltjes van de voorbije maanden lezen, klik op de desbetreffende maanden en geniet ervan !

- spiritueeltje februari 2014 (omtrent tijd - deel 4 : het leven is een boeiende vorm van tijdverlies)
- spiritueeltje januari 2014 (omtrent tijd - deel 3 : het nieuwe werken, werken in kairostijd )
- spiritueeltje december 2013 (omtrent tijd - deel 2 : kloktijd en innerlijke tijd)
- spiritueeltje november 2013 (omtrent tijd - deel 1 : tijd in de menselijke evolutie)
- spiritueeltje juni 2013 (omtrent ontroering en emoties)
- spiritueeltje april 2013 (omtrent ergernis)
- spiritueeltje maart 2013 (omtrent burgerlijke ongehoorzaamheid)
- spiritueeltje december 2012 (omtrent flexibiliteit)
- spiritueeltje oktober 2012 (over demotie en remotie)
- spiritueeltje juni 2012 (over de vreugde van de onthechting en de vleugels van de verbeelding)
- spiritueeltje mei 2012 (transitie)
- spiritueeltje februari 2012 (een dagelijkse gedachte)
- spiritueeltje januari 2012 (een slotwoord bij het begin van een nieuw jaar)

- spiritueeltje december 2011 (omtrent positiever leren werken met de leegte)
- spiritueeltje november 2011 (omtrent poëzie)
- spiritueeltje juni 2011 (omtrent wandelen en de kracht van onthechting)
- spiritueeltje mei 2011 (omtrent limieten en nederigheid)
- spiritueeltje april 2011 (omtrent sfeer of ... hoe geef je kleur aan je organisatie ?)
- spiritueeltje maart 2011 (omtrent toeval dat geen toeval is, over flow, over Woe Wei,... deel 3 - slot)
- spiritueeltje februari 2011
(omtrent toeval dat geen toeval is, over flow, over Woe Wei,... deel 2)
- spiritueeltje januari 2011 (omtrent toeval dat geen toeval is, over flow, over Woe Wei,... deel 1)
- spiritueeltje juni 2010
(omtrent dankbaarheid)
- spiritueeltje mei 2010
(gemeenschapsvorming op natuurlijke wijze)
- spiritueeltje april 2010 (dienstverlening in andere culturen)
- spiritueeltje februari 2010
(autisme)
- spiritueeltje januari 2010
(video verbondenheid)
- spiritueeltje december 2009
(teveel is minder dan genoeg)
- spiritueeltje november 2009
(competenties)
- spiritueeltje oktober 2009
(deugd en menslievendheid)
- spiritueeltje september 2009
(sterven en leven)
- spiritueeltje juni 2009
(spiritualiteit)
- spiritueeltje mei 2009
(geluk)
- spiritueeltje april 2009
(stilte)