Omtrent verbondenheid (januari 2010)

Beste,

Waarschijnlijk was je ook aanwezig op de mooie nieuwjaarsreceptie en genoot je mee van de verschillende toespraken en filmpjes van de verschillende diensten. Het was een feest met een deugddoend gevoel van verbondenheid.

Lieven verwees in zijn toespraak naar een filmpje dat over 'verbondenheid' gaat over de wereldgrenzen heen.
Helaas kon het op dit ogenblik niet getoond worden omdat het technisch iets te moeilijk was.
Deze videoclip hebben velen van jullie al gezien in het spiritueeltje van juli '09.
Daar er nu een aantal nieuwe emailadressen in het spiritueeltjesbestand zitten en omdat we dit feestjaar in het teken van 'verbondenheid' plaatsen, lijkt het me gepast om deze clip nog eens door te sturen.

Hierbij doen we nu echter een kleine maar mooie aktie.
Het is zo dat verbondenheid helemaal haaks staat op onze egocentrische samenleving. 'Verbondenheid' klinkt immers oubollig en druist in tegen ons gewoonten. Als we dit feestjaar in het teken van verbondenheid willen stellen, dan dienen we echt aandacht te hebben voor de waarde van verbondenheid. Bewustwording dient gelukkig niet steeds via woorden te gebeuren, het kan ook via een videoclip of via een goed gevoel van samenwerking.
Daarom dit voorstel.

In dit spiritueeltjesbestand zitten zowat alle verantwoordelijken van de verschillende diensten van Mariƫnstede.
Aan de verantwoordelijken (maar ook de andere personeelsleden die dit spiritueeltje ontvangen) stel ik voor om tijd vrij te maken om met zoveel mogelijk mensen van jouw dienst de clip samen te bekijken. Doe dit echter niet alleen met personen van jouw dienst. Kijk in de gangen of er enkele mensen zijn van het onderhoud of vraag aan de keukenverantwoordelijke van dienst om eventjes mee te komen kijken. Een aantal gebruikers zullen er onmiskenbaar ook van  kunnen genieten.
De dag zal onmiskenbaar mooi gekleurd worden.

Voordat je de clip bekijkt geef je best volgende uitleg:
"De clip gaat de schoonheid van verbondenheid. Je ziet verschillende (straat)muzikanten die op totaal verschillende plaatsen op de wereld hetzelfde lied zingen.
Het lied gaat niet over wie je bent, of welke weg je volgt in je leven, of over hoeveel geld je bezit, maar over het feit dat iedereen iemand nodig heeft die je nabij is."

Je ziet muzikanten achtereenvolgens in New Orleans, Amsterdam, New Mexico, Toulouse, Rio De Janeiro, Moskou, Venezuela, Kongo, Zuid-Afrika, Barcelona en Pisa.

Voila, laat de pc-techniek maar eens een medium zijn tot verbondenheid. Aktie maar en genieten...

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2539741

 

Wil je de spirueeltjes van de voorbije maanden lezen, klik op de desbetreffende maanden en geniet ervan !

- spiritueeltje december 2009 (teveel is minder dan genoeg)
- spiritueeltje november 2009 (competenties)
- spiritueeltje oktober 2009 (deugd en menslievendheid)
- spiritueeltje september 2009 (sterven en leven)
- spiritueeltje juni 2009(spiritualiteit)
- spiritueeltje mei 2009 (geluk)
- spiritueeltje april 2009(stilte)