In het zuivelatelier wordt zowat alles vervaardigd dat uit melk kan ontstaan.

Zo maken we hier :

Mariënstedekaas (type Gouda)
RidderJankaasjes (zachte kaas met gewassen korst)
Kaasjes allerhande: camenbert, grootgatenkaas, ...
Yoghurt met en zonder fruit
Boter en karnemelk

Het zuivelatelier draait op volle toeren met zo’n 7 medewerkers op maandag-, dinsdag- en woensdagvoormiddag.
Als atelier zijn we verbonden met de drukkerij die de kaas- en yoghurtetiketten drukt en de houtbewerking die zorgt voor de verpakkingsbakjes.

Weet je waarom Hollanders geen frigo aanschaffen om zuivel en andere voedingswaren te conserveren ?
Je kan ze niet overtuigen dat het lichtje van de frigo uitgaat als je de frigodeur dichtdoet !!!

Terug

Nieuws

Zondagavond (8/1/2012) werd er in 'Dagelijkse Kost' (Jeroen Meus) een reportage getoond die op verplaatsing werd gefilmd. De reportage gaat over een kaasfondue die bereid werd door Tim Landschoot (die een kaasspeciaalzaak runt in Torhout en onze Mariëntaler verkoopt). Deze kaasfondue werd gemaakt met Mariëntaler, Oud Roeselare ('t Groendal Rumbeke) en Pas de Bleu ('t Hinkelspel Gent). Even genieten van het filmpje : http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/kaasfondue-en-raclette

Terug