Château Superette

châteausuperette-foto1
châteausuperette-foto2
châteausuperette-foto3
châteausuperette-foto4
châteausuperette-foto5
châteausuperette-foto6
châteausuperette-foto7
châteausuperette-foto8
châteausuperette-foto9
châteausuperette-foto10
châteausuperette-foto11
châteausuperette-foto12
châteausuperette-foto13
previous arrow
next arrow

Hoofdmenu \ Genieten in Mariënstede \ Winkelen \ Château Superette

Château Superette

Château Superette is zoveel meer dan winkel alleen.

In onze buurtwinkel kan je terecht voor hoeve- en streekproducten. Vers, eerlijk, lokaal én daarom ook aan een scherpe prijs.

Kom proeven van ons ambachtelijk (op steen gebakken) brood en onze koekjes, van onze eigen Mariëntalerkaas, eigen chocoladecreaties, … Klik hier voor meer details over onze zeven streekproducten uit eigen huis. 

U vindt bij ons ook aardbeien, groenten en zalm uit Dadizele. Eitjes, appels, peren en aardappelen uit Ledegem. Kaas, tomaten en zuivel uit Rumbeke. Asperges uit Moorsele. Schuimwijn uit Wevelgem. Marshmallows uit Meulebeke. En nog zoveel meer.

Niet lokaal, maar wel eerlijk, zijn onze Wereldwinkelproducten van Oxfam. Ook producten met een knipoog van andere West-Vlaamse voorzieningen vindt u bij ons.

U kan een koffie of streekbiertje drinken in onze koffiebar of op het zonnige terras. Lokale of eerlijke producten, opgediend met een koekje of blokje kaas uit eigen huis.

Net naast de Basiliek, in het centrum van Dadizele en toch middenin het groen. In ons Infopunt Toerisme wordt u met plezier verder geholpen. In de winkel kan u naar keuze uw picknick samenstellen.

Onze buurtwinkel is zoveel meer dan enkel winkelen, eten en drinken.

Wij bieden een luisterend oor en helpen u met plezier verder binnen de gemeentelijke diensten. Château Superette werkt als Infopunt Toerisme Leiestreek, nauw samen met het Infokantoor voor Toerisme

In onze buurtwinkel kan U ook postzegels en huisvuilzakken kopen en staat er een computer en krant ter uwer beschikking.

Daarnaast is er ook een kopietheek. Wij richten ons vooral op klein en groot drukwerk voor lokale verenigingen en buurtbewoners. Misschien kunnen onze andere ateliers u helpen met plooien, snijden, lamineren, nieten, …?

Op zoek naar een verrassend geschenk? Misschien is er iemand jarig? Wilt u iemand bedanken? Of is het gewoon tijd voor een feestje? Is de gelukkige een zoetebek of eerder een streekbierenliefhebber?
Kom binnen en stel uw geschenk samen volgens uw budget en smaak.

Voor Sinterklaas, Valentijn en Pasen hebben wij telkens een ruim (en zelfs suikervrij) aanbod chocolade.

In Mariënstede streven we naar maximale zelfstandigheid van onze gebruikers. In onze buurtwinkel stelden we vast dat de gebruikers moeilijk konden werken met de huidige kassa’s op de markt. In samenwerking met een softwarebedrijf hebben we zelf onze kassa ontworpen. De kassa zorgt ervoor dat mensen die niet kunnen lezen en rekenen toch zelfstandig aan de kassa kunnen staan. De “slimme” kassa werd omgedoopt naar “Kassa nova”. Onze 35 verkopers met een beperking zijn alvast zeer enthousiast. Kom gerust eens langs voor gedetailleerde uitleg over de auditieve, visuele en cognitieve aanpassingen.

Wij geloven in de mogelijke win-win-situaties van nieuwe buurtwinkels voor de lokale inwoners, lokale producenten en lokale verkopers met een arbeidsbeperking. Aan de andere kant durven wij te dromen dat mensen met een beperking ook in een klassieke supermarkt aan de kassa kunnen staan. Niet zomaar een droom …

Klik hier voor meer specifieke info rond Kassa nova

Maandag tot vrijdag: doorlopend van 8u30 tot 17u00
Zaterdag: doorlopend van 11u00 tot 17u00
Zondag: gesloten
056/50 94 13
Of stuur ons een e-mail.

Mogen wij u elke vrijdag informeren over onze nieuwe producten, acties en ook het komende aanbod van onze bakkerij?

Schrijf u hier in voor ons winkelbriefje.