Werken

werken-foto5
werken-foto7
werken-foto8
werken-foto19
werken-foto11
werken-foto12
werken-foto14
werken-foto15
werken-foto16
werken-foto1
werken-foto2
werken-foto4
werken-foto18
previous arrow
next arrow

Werken

Werken in Mariënstede is kiezen voor een divers, vernieuwend en toch kleinschalig aanbod aan ateliers.

Je krijgt een werkschema op jouw maat. We willen in de eerste plaats dat je je jeunt en je best doet. 
We vinden ontmoeting zeer belangrijk. In ons park en kasteel komen heel wat mensen over de vloer, maar we werken zelf ook veel buitenshuis.

Omdat het leven meer is dan werken alleen, kan je ook kiezen voor rustige en creatieve ateliers en voor sport en uitstappen.

Een atelier bestaat gemiddeld uit zes medewerkers. We werken kleinschalig, maar bieden in totaal wel 21 verschillende ateliers aan.

De meeste medewerkers doen ook begeleid werk. Meestal alleen, soms met twee. Van pralinewinkel tot supermarkt. Van kaasmakerij tot kaasgroothandel. Van dierenverzorgingsschool tot vogelwinkel. Van boerderij tot ajuinenfabriek. Van garage tot metaalconstructie. Van kleuterklas tot rusthuis. En in cafés, veel cafés. Er is voor elk wat wils.

Dagelijks zijn groepen aan de slag in lokale bedrijven en organisaties. We werken elke dag in de Spar, maar ook in een secundaire school, rusthuis, bibliotheek, bioscoop en verschillende fabrieken en winkels. Dit enclavewerk heet bij ons win-win-werk. 

Wie dat wenst kan wekelijks sporten of snoezelen. De meeste medewerkers gaan maandelijks een hele dag op zwier. De groep kiest zelf de bestemming. Van autosalon, tentoonstelling of moskee, tot citytrips, pretparken of uitwaaien aan zee.

Elke week kuisen we één bus. Bij slecht weer durven we naar de carwash te gaan en een plaatselijke tearoom te bezoeken.

In de tuin zorgt een grote serre voor het nodige comfort. Maar we zorgen ook voor onze kippen, schapen en de twee werkpaarden Touch en Take.

We doen heel wat licht bedrijvenwerk voor plaatselijke firma’s. We hebben een drukkerij en een recyclage-atelier. Sorteren en malen van kurken, strippen van koperdraad, licht timmerwerk, …

Er wordt ook heel veel gekookt in Mariënstede. In het keukenatelier koken de medewerkers hun eigen middagmaal, maar wist je dat wij ook een eigen chocolaterie, bakkerij en kaasmakerij hebben?

We doen daarnaast meer en meer dienstverlening.

Maandelijks organiseren we teambuilding en vergadering voor bedrijven. We doen ook heel vaak catering op verplaatsing. Bijna wekelijks houden we rondleidingen voor scholen of verenigingen.  

Elke donderdag ontvangen we bijna 50 mensen in het plaatselijke dorpsrestaurant. Een hele klus. Van tafels zetten, deelnemers ontvangen en registreren, tot het bedienen van de deelnemers en uiteraard ook de afwas.  

Eten en drinken is best belangrijk in Mariënstede.

Al dat lekkers kan gekocht of gedronken worden in onze eigen winkel Château Superette. Zes dagen per week staan zes medewerkers paraat aan de kassa, in de koffiebar, in de versafdeling, in de winkel of in de kopietheek. Bezoek in de zomer zeker ons terras met uitzicht op het park.

Naast werken hebben we ook aandacht voor ontspanning.

Huis in het Park is ons meest rustige atelier. We maken tijd voor elkaar, voor ontspanning en voor het creatieve. Snoezelen kan in onze snoezelruimte, maar ook op verplaatsing. We spelen gezelschapsspelletjes, spelen muziek en crea.

In de Kamishibai worden verhalen verzonnen, worden voorstellingen ingeoefend en uiteraard ook gespeeld. Computers staan centraal in de mediatheek. Daar is tijd voor opzoekingswerk, maar ook voor muziek en spelletjes. 

Sport en Op Zwier, hebben we al eerder vermeld.  

Woon je in de buurt van Dadizele en heb je een vraag naar ondersteuning of wens je meer uitleg, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 056/50 94 13 of via e-mail.