Wonen

wonen-foto1
wonen-foto3
wonen-foto4
wonen-foto6
wonen-foto7
wonen-foto8
wonen-foto10
previous arrow
next arrow

Wonen

Mariënstede wil iedere gebruiker een platform aanbieden van veiligheid, rust  en comfort.  We vinden dit voor iedere gebruiker een noodzakelijke springplank om nieuwe uitdagingen op maat aan te kunnen gaan.  We willen zelfontplooiing bevorderen door middel van keuzevrijheid, gelijkwaardigheid, inspraak en participatie.

Mariënstede beschouwt de ondersteuning als een voortdurend bijstellen van individueel evenwicht: tussen nabijheid en loslaten, tussen doen en laten, tussen keuzevrijheid en begrenzing, tussen droom en werkelijkheid, …. .  Daarbij nemen we de rol op van schakelfiguur door ook familie, vrienden, vrijwilligers, externe organisaties of de lokale dorpsgemeenschap in te schakelen.

Mariënstede kan jou op verschillende manieren ondersteunen bij het wonen:

Wonen in Mariënstede is wonen in een groene omgeving midden in het dorp.

Je woont in een kleine, huiselijke woning van maximaal 8 personen. Je beschikt in de woning naast de gemeenschappelijke living waar men samen kan eten, TV-kijken of andere activiteiten kan doen over een eigen kamer die je zelf mag inrichten.

Er is steeds nabijheid van begeleiding.  Samen met jou en je familie wordt er gezocht naar een aangepaste en zinvolle dagbesteding.  We vinden het belangrijk dat je familie, indien gewenst, nog taken kan opnemen bij je ondersteuning.

Zoek je ondersteuning om thuis te kunnen blijven wonen of heb je een droom om zelfstandig te wonen, alleen of met anderen samen?

De dienst Bruggensteun gaat samen met jou en je netwerk kijken of dit mogelijk is.

Wat kan je zelf, waar kun je nog in groeien en waar heb je ondersteuning in nodig?

Wanneer jij en je netwerk overtuigd zijn, kijken we om in samenspraak de nodige ondersteuning te voorzien.  Hierbij werken we graag nauw samen met je netwerk en doen maximaal beroep op het reguliere aanbod.

Je kan ook voor een korte periode wonen in Mariënstede.  Je sluit aan bij een bestaande woning waar je beschikt over een eigen kamer.  In de gemeenschappelijke living wordt er samen gegeten, naar TV gekeken of andere activiteiten georganiseerd.

Er is steeds nabijheid van begeleiding. Wanneer je nood hebt aan verzorging werken we samen met thuisverpleegkundigen.  Indien gewenst kan je eigen thuisverpleegkundige ook langskomen. 

Familie en vrienden kunnen je komen bezoeken en geplande vrijetijdsactiviteiten kunnen verder doorlopen.

Indien gewenst kan je ook aansluiten bij de Atelierwerking van Mariënstede.

Heb je nood aan een gesprek, ben je op zoek naar invulling van je vrije tijd, heb je een zorgvraag die je wenst uit te klaren,… Iemand komt bij je langs of je spreekt af in Mariënstede.  Deze persoon gaat samen met jou, en indien gewenst ook samen met je netwerk, op pad.

Woon je in de buurt van Dadizele en heb je een vraag naar ondersteuning of wens je meer uitleg, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 056/50 94 13 of via e-mail.