Superette Capellehof

SCapellehof-b-003
SCapellehof-a-003
previous arrow
next arrow

Hoofdmenu \ Genieten in Mariënstede \ Winkelen \ Superette Capellehof

Superette Capellehof

Superette Capellehof is zoveel meer dan winkel alleen.

Superette Capellehof is een bakkerij en bescheiden buurtsupermarkt gelegen in de schaduw van de kerk van Rollegem-Kapelle.

Dagelijks verkopen wij vers brood, pistolets en koffiekoeken geleverd door twee ambachtelijke warme bakkers uit Ledegem

Daarnaast kan U in Superette Capellehof terecht voor appelmoes tot zout, van afwasmiddel tot zeep, U vindt het allemaal.  In de buurtwinkel kan U ook terecht voor dezelfde hoeve- en streekproducten die in Château Superette worden aangeboden. Vers, eerlijk, lokaal én daarom ook aan een scherpe prijs. Voor meer details over deze producten verwijzen wij graag naar de webpagina van Château Superette.

Gelegen in het centrum van Rollegem-Kapelle, langs de weg tussen Ledegem en Sint-Eloois-Winkel kan U een koffie of streekbiertje drinken in onze koffiebar. Lokale of eerlijke producten opgediend met een koekje of blokje kaas uit eigen huis.

In de winkel kan u naar keuze uw picknick samenstellen.

Onze buurtwinkel is zoveel meer dan enkel winkelen, eten en drinken. Wij bieden een luisterend oor en helpen u met plezier verder binnen de gemeentelijke diensten.

In samenwerking met het gemeentebestuur kunnen lokale verenigingen gratis kopies nemen in onze buurtwinkel. 

Bovendien beschermen wij uw fiets door hem gratis te graveren. 

Wij zijn ten slotte een Infopunt Toerisme Grensleiestreek. Raadpleeg gerust onze toeristische folders. Wandel- en fietskaarten zijn te koop.

Op zoek naar een verrassend geschenk? Misschien is er iemand jarig? Wilt u iemand bedanken? Of is het gewoon tijd voor een feestje? Is de gelukkige een zoetebek of eerder een streekbierenliefhebber?
Kom binnen en stel uw geschenk samen volgens uw budget en smaak.

Voor Sinterklaas, Valentijn en Pasen hebben wij telkens een ruim (en zelfs suikervrij) aanbod chocolade.

In Mariënstede streven we naar maximale zelfstandigheid van onze gebruikers. In onze buurtwinkel stelden we vast dat de gebruikers moeilijk konden werken met de huidige kassa’s op de markt.  In samenwerking met een softwarebedrijf hebben we zelf onze kassa ontworpen. De kassa zorgt ervoor dat mensen die niet kunnen lezen en rekenen toch zelfstandig aan de kassa kunnen staan. De “slimme” kassa werd omgedoopt naar “Kassa nova”. Onze 35 verkopers met een beperking zijn alvast zeer enthousiast. Kom gerust eens langs voor gedetailleerde uitleg over de auditieve, visuele en cognitieve aanpassingen. 

Wij geloven in de mogelijke win-win-situaties van nieuwe buurtwinkels voor de lokale inwoners, lokale producenten en lokale verkopers met een arbeidsbeperking.  Aan de andere kant durven wij te dromen dat mensen met een beperking ook in een klassieke supermarkt aan de kassa kunnen staan. Niet zomaar een droom … 

Klik hier voor meer specifieke info rond Kassa nova.

Superette Capellehof – Sint-Jansplein 10 – 8880 Rollegem-Kapelle
In de gerenoveerde hoeve ’t Capellehof

Maandag tot vrijdag: doorlopend van 8u30 tot 16u
Zaterdag en zondag gesloten

056/ 32 88 40
of stuur ons een e-mail.

De verbouwing van de vierkantshoeve en de toekomstige bestemming van Superette Capellehof kan u via deze link volgen.

Mogen wij u elke vrijdag informeren over onze nieuwe producten, acties en ook het komende aanbod van onze bakkerij?

Schrijf u hier in voor ons winkelbriefje.