Hoevekaaspakketten

Hoevekaaspakketten

Wanneer
22/11/19 | Volledige dag

Waar
Mariënstede
Remi Dewittestraat 6
Dadizele

Ambachtelijke hoevekaaspakketten ten voordele van Mariënstede.

Bestel ten laatste op maandag 18 november en bij voorkeur online

De kaaspakketten van Mariënstede zijn een gewaardeerde traditie voor fijnproevers van kaas.
De eerste zelfvervaardigde kaasjes werden in 1985 gemaakt met het plaatselijke keukengerei van Mariënstede. Een jaar later startten we een bescheiden kaasmakerij die bleef bestaan tot 2016. Toen werd de kaasmakerij van Mariënstede ontmanteld om plaats te maken voor de nieuwe Château Superette. Een winkelconcept op maat van de bewoners en waar de eigen en lokale West-Vlaamse streekproducten centraal staan. We maken een sprong van 1985 naar 2019. Het stalletje van het huis van Cyriel werd omgebouwd tot een gloednieuwe kaasmakerij/chocolaterie.
In september 2019 worden de eerste proefkaasjes gemaakt en wekenlang verzorgd door Chris in de rijpingscel om ze daarna naar Château Superette te brengen.
Met onze nieuwe ‘Ridder Jan’ kaas gaan we terug naar de verre historische roots van het kasteel. De Ridder Jan is een halfharde kaas die jong, belegen of oud te verkrijgen is.
Daar de kaasmakerij operationeel is vanaf september 2019 zijn we helaas in de onmogelijkheid om voldoende rijpe kaas te voorzien voor de kaaspakketten.
Dit jaar bieden we een kaaspakket aan met kazen van
’t Groendal uit Rumbeke, ’t Dischof uit Keiem en De Moerenaar uit Veurne.

Voor de prijs van € 18,– ontvangt u een gevarieerd kaasplankje voor ± 3 personen + een verzorgd klein potje confituur dat bereid werd in het voedingsatelier van Mariënstede.
Totaal gewicht van de kazen : ± 700 g.
Bij onvoorziene omstandigheden kan het pakket iets wijzigen.

Wat zit in het pakket ?

Jong belegen | ’t Groendal Rumbeke (gepasteuriseerde koemelk)
Niettegenstaande deze kaas jong is, verrast hij door zijn subtiele uitgesproken smaak en mooie smedigheid. Een kaas zonder poespas, gewoon lekker.

 

 

Notenkaas | ‘t Groendal Rumbeke (gepasteuriseerde koemelk)
Een kaasje met de typisch aromatische smaak van ’t Groendal waarbij de fenegriekzaadjes de smaakpapillen verwennen met een lichte notensmaak.

 

 

Keiems bloempje  | ‘t Dischhof Keiem (rauwe biologische koemelk)
Een witschimmelkaasje met een smeuïge bijna lopende textuur, met een licht romige, uiterst  milde smaak. Beperkt zoutgehalte.

 

 

Pavé d’Ostende | De Moerenaar Veurne (gepasteuriseerde koemelk)
De naam bevestigt het vermoeden. Dit is een kaasje met gewassen korst, zacht en zoet van smaak, vlezig en fruitig. Een nieuwkomer op de markt die zijn naam alle eer aan doet.

 

 

Pater Lievenskaas | ‘t Groendal Rumbeke (gepasteuriseerde koemelk)
Een bestseller onder de ambachtelijke kazen. Deze kaas heeft een natuurlijk zacht en romig aroma, geaffineerd met liefde tot de ‘paterskaassmaak’ de juiste rijping heeft.

 

 

Bestel ten laatste op maandag 18 november en bij voorkeur online