Filmnocturne

Filmnocturne

Wanneer
16/12/22 | 20:00 - 23:00

Waar
Kinepolis
President Kennedylaan 100
8500 Kinepolis

Beste liefhebber van de Vlaamse film en sympathisant van Mariënstede,
 
We hebben bijzonder goed nieuws: de filmnocturne is terug!
We selecteerden voor u de film Le Otto Montagne/De acht bergen. Deze film wordt voor u vertoond in een exclusieve première ten voordele van Mariënstede op 16 december om 20u in Kinepolis Kortrijk met achteraf een uitgebreide en verzorgde receptie.
De Acht Bergen
De Acht Bergen
Le Otto Montagne
De Acht Bergen
De Acht Bergen

Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, Beautiful Boy) en Charlotte Vandermeersch (actrice in o.a. De Premier, Loft) tekenden voor scenario en regie. Op het 75ste filmfestival van Cannes won “Le otto Montagne” of “De Acht Bergen” de juryprijs.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Paolo Cognetti over een jeugdvriendschap door de jaren heen. Het is het verhaal van Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en een uit de bergen, die vriendschap sluiten als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als hun koninkrijk. Hun levens strekken zich uit, ze verliezen elkaar uit het oog. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, trekt Pietro de wereld rond. Een tocht in eenzaamheid en liefde, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.
De Acht Bergen
Het belooft een hartverwarmende avond te worden!
De Acht Bergen
Wil u erbij zijn, dan kan u uw tickets hier reserveren : 33,- per kaart = film + uitgebreide receptie + parkeerticket (voor de grote parking van Kinepolis zelf!)
Le Otto Montagne
Reserveer hier je tickets

Dit evenement kan niet georganiseerd worden zonder de vrijgevige medewerking van: