Hoevekaaspakketten

Hoevekaaspakketten

Wanneer
05/02/21 | Volledige dag

Waar
Mariënstede
Remi Dewittestraat 6
Dadizele

Ambachtelijke hoevekaaspakketten ten voordele van Mariënstede.

Bestel ten laatste op maandag 1 februari en bij voorkeur online

Het covid-19 virus heeft een grote impact in ons leven.  Ook in Mariënstede werden heel wat geprogrammeerde activiteiten geannuleerd  of verplaatst naar latere datum.

Gezondheid en welzijn zijn uiteraard prioritair. Nu is het een uitdaging om positief te blijven en vooruit te zien naar betere tijden. We doen dit door alle covidmaatregelen op te volgen en onze geestelijke gezondheid te bewaken.

Zo hebben we beslist om de jaarlijkse kaaspakkettenverkoop te laten doorgaan. We doen dit met veel goesting en zijn gedreven om voor de zeventiende keer een kwaliteitsvol hoevekaaspakket aan te bieden.

Lokale economie wordt steeds meer het ‘nieuwe normaal’. Het kaaspakket is dan ook samengesteld uit boerderijen van West-Vlaanderen.  Goed om weten is dat deze West-Vlaamse hoeveburen steeds meer internationale prijzen binnen halen. We zijn dan ook content dat we jullie een kwaliteitsvolle selectie van die kazen van ’t Groendal uit Rumbeke, ’t Dischhof uit Keiem en de Moerenaar uit Veurne kunnen aanbieden.

Onze nieuwe kaasmakerij van Mariënstede werd operationeel in oktober 2019.

Na een wekenlange opstartperiode zag de Ridder Jan kaas het daglicht. Helaas, door de coronamaatregelen werd de kaasmakerij stopgezet voor 6 maanden.

Begin september 2020  werd de kaasmakerij opnieuw opgestart. Daar deze kazen nog te jong zijn kunnen we ze niet aanbieden in het kaaspakket van november. We gaan er wel van uit dat de Ridder Jan kaas in het pakket zal zitten van februari 2021.

BELANGRIJK! Misschien koopt u al zeventien jaar een kaaspakket van Mariënstede. De verpakking oogde feestelijk: een bamboebordje met kazen die ingepakt werden in een plastieken verpakking. Na een behoorlijke lange zoektocht naar minder afval hebben we gekozen voor het klassieke suikerrietbordje (dat volledig composteerbaar is) en een kartonnen doos. We weten het, niet echt feestelijk, maar wel volledig recycleerbaar. We hopen dat u deze verpakkingswijziging kunt appreciëren.

Met de aankoop van dit kaaspakket steunt u Mariënstede en de lokale economie. Waarvoor dank!

Voor de prijs van € 18,– ontvangt u een gevarieerd kaasplankje voor ± 3 personen + een verzorgd klein potje confituur dat bereid werd in het voedingsatelier van Mariënstede.
Totaal gewicht van de kazen : ± 700 g.
Bij onvoorziene omstandigheden kan het pakket iets wijzigen.

Wat zit in het pakket ?

Jong belegen | ’t Groendal Rumbeke (gepasteuriseerde koemelk)
Niettegenstaande deze kaas jong is, verrast hij door zijn subtiele uitgesproken smaak en mooie smedigheid. Een kaas zonder poespas, gewoon lekker.

 

 

Veurnse Notenboom | De Moerenaar Veurne (gepasteuriseerde koemelk)
Een licht geperst kaasje die de smaakpapillen verwennen door de toevoeging van fenegriek en mosterdzaadjes
Typische geur en smaak van noten

.

 

Keiems bloempje  | ‘t Dischhof Keiem (rauwe biologische koemelk)
Een witschimmelkaasje met een smeuïge bijna lopende textuur, met een licht romige, uiterst  milde smaak. Beperkt zoutgehalte.

 

 

Pavé d’Ostende | De Moerenaar Veurne (gepasteuriseerde koemelk)
De naam bevestigt het vermoeden. Dit is een kaasje met gewassen korst, zacht en zoet van smaak, vlezig en fruitig. Een nieuwkomer op de markt die zijn naam alle eer aan doet.

 

 

Italiaanse kruidenkaas | ‘t Groendal Rumbeke (gepasteuriseerde koemelk)
Zongedroogde tomaatjes, tijm en basilicum.
Italië op zijn best.

 

 

Bestel ten laatste op maandag 1 februari en bij voorkeur online