Hoevekaaspakketten

Hoevekaaspakketten

Wanneer
19/11/21 | Volledige dag

Waar
Huis in ’t Park Mariënstede
Remi Dewittestraat 6
Dadizele

Ambachtelijke hoevekaaspakketten ten voordele van Mariënstede.

Bestel ten laatste op maandag 15 november en bij voorkeur online

De kaaspakketten van Mariënstede zijn een gewaardeerde traditie voor fijnproevers van kaas.

De kaasmakerij van Mariënstede blaast dit jaar 36 kaarsjes uit. Het allereerste ‘kaasje’ startte als experiment in 1983 in onze huiskeuken. Er werd 10 liter verse melk aangekocht, een conservenblikje werd kaasvormpje, wat stremsel en zuursel deden de rest. Na twee jaar thuis experimenteren werden de eerste kaasjes in Mariënstede gemaakt in 1985. We kochten en kopen nog steeds onze melk bij de plaatselijke boerderij Vandenbulcke. Met Mariënstede waren we aldus een voorloper van de ‘Korte Keten’.

En nu… is het zover. Onze eigen Ridder Jan kaas zit dit jaar voor het eerst in het pakket. De kaasmakers van Mariënstede zijn fier u deze kaas te mogen aanbieden. Met veel liefde en kennis worden de kazen gemaakt en geaffineerd tot ze voldoende rijp zijn om u met hun volle smaak en hun heerlijke aroma te bekoren. En terecht mogen ze fier zijn. Als begeleider zie ik hun dagelijkse grote inzet, betrokkenheid en groeikennis om een kaas te maken zonder franjes, gewoon lekker.

Voor dit hoevepakket blijven we samenwerken met onze West-Vlaamse hoeveburen die met hun kazen internationale prijzen binnen halen. Het is ons een genoegen dat we jullie smaakpapillen kunnen verwennen met kazen uit ’t Groendal uit Rumbeke, ’t Dischhof uit Keiem en de Moerenaar uit Veurne.

Vorig jaar kregen we veel positieve reacties op de verpakking van de kazen in een kartonnen doos en het klassieke suikerrietbordje dat volledig composteerbaar is. We blijven deze duurzame weg volgen van volledige recycleerbaarheid.

Met de aankoop van dit kaaspakket steunt u Mariënstede en de lokale economie.
Waarvoor dank!

Voor de prijs van € 20,– ontvangt u een gevarieerd kaasplankje  voor ± 3 personen + een verzorgd klein potje confituur dat bereid werd in het voedingsatelier van Mariënstede.
Totaal gewicht van de kazen : ± 700 g.

Bij onvoorziene omstandigheden kan het pakket iets wijzigen.

Wat zit in het pakket ?

Ridder Jan Belegen  | Mariënstede Dadizele
(rauwe biologische koemelk)
Een halfharde kaas gemaakt uit ochtendverse melk van een plaatselijke boerderij. Volle en romige geur en smaak. Een kaas zonder poespas, gewoon lekker.

 

Keiems bloempje  | ‘t Dischhof Keiem
(rauwe biologische koemelk)
Een witschimmelkaasje met een smeuïge bijna lopende textuur, met een licht romige, uiterst  milde smaak. Beperkt zoutgehalte.

 

Pater Lievenskaas | ‘t Groendal Rumbeke (gepasteuriseerde koemelk)
Een bestseller onder de ambachtelijke kazen.
Zacht en romig aroma met intense nasmaak.

 

Brandnetel | ‘t Groendal Rumbeke
(gepasteuriseerde koemelk)
Een jonge kruidenkaas, fris van smaak.

 

Pavé d’Ostende | De Moerenaar Veurne (gepasteuriseerde koemelk)
De naam bevestigt het vermoeden. Dit is een kaasje met gewassen korst, zacht en zoet van smaak, vlezig en fruitig. Een nieuwkomer op de markt die zijn naam alle eer aan doet.

 

 

Bestel ten laatste op maandag 15 november en bij voorkeur online