Filmnocturne: Torpedo

Filmnocturne: Torpedo

Wanneer
18/10/19 | 20:00

Waar
Kinepolis
President Kennedylaan 100
8500 Kinepolis

De opbrengst gaat integraal naar het opfrissen van de gemeenschappelijke woonkamers.

Mariënstede organiseert in het najaar opnieuw een filmnocturne.
Onze keuze gaat dit jaar naar een Vlaamse actiefilm van Sven Huybrechts: ‘Torpedo’, met ronduit een schitterende cast. U kent ongetwijfeld Koen De Bouw, Ella-June Henrard, Joren Seldeslachts, Gilles De Schryver, Bert Haelvoet, Stefan Perceval, Sven De Ridder, Robrecht Vanden Thoren, Vic De Wachter, …

De filmnocturne is een avant-première en gaat door op vrijdag 18 oktober 2019 in Kinepolis Kortrijk.

Synopsis
1943. Een bende Vlaamse rebellen krijgt een geheime opdracht.
Ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen met aan boord een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen.
‘Torpedo’ is het debuut voor regisseur Sven Huybrechts. De opnames voor de Vlaamse oorlogsfilm waren afgelopen zomer volop aan de gang.
De hoofdrollen zijn weggelegd voor grote namen uit ons Vlaamse acteurslandschap, zoals Bert Haelvoet, Gilles De Schryver, Vic De Wachter, Sven De Ridder en Koen De Bouw. Die laatste leeft zich weer helemaal in in zijn personage. Zo volgde hij niet alleen een duikcursus, maar dook hij ook de fitness in. Op een foto die Koen deelde op zijn Instagrampagina is duidelijk dat zijn harde werk resultaat oplevert.
Het verhaal is fictief, maar bij momenten wel losweg gebaseerd op oude oorlogsverhalen. Een beetje zoals Tarantino dat ook deed voor ‘Inglourious Basterds’.

TORPEDO – Teaser Trailer :

Reserveringen

Reservaties zijn gesloten voor dit evenement.